MS Excel двубой: Сортиране и филтриране на данни - с инструменти или с функции?

Видео запис от семинар

Ако ежедневните Ви задачи са свързани с анализ на данни, изготвяне на отчети и работа в Excel, помислете как да спестите време и нерви като оптимизирате задачите си с помощта на вградените в Excel възможности.

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ

За събитието

Сортирането и филтрирането на данни са сред най-често изпълняваните операции в MS Excel. Достъпни за масовия потребител и лесни за употреба, действията се изпълняват чрез вградените в програмата инструменти SORT и FILTER.

Само преди няколко години в MS Excel се появиха едноименните функции SORT и FILTER, част от Dynamic Array Functions, които не само внесоха динамика и скорост при обработката на данни, но и коренно промениха начина на работа, възможностите за извличане, контрол и управление на данните.

Целта на семинара е в един своеобразен приятелски двубой да сравним възможностите на вградените инструменти за сортиране и филтриране на данни и сравнително новите, мощни и динамични функции SORT и FILTER. Опознаването на техните предимства и ограничения ще позволи уверено да ги прилагате в ежедневната си работа.

Нашият план за действие

Инструменти за сортиране и филтриране – познати и непопулярни похвати за работа

Чрез поредица от примери ще обобщим познатите и ще хвърлим светлина върху някои непопулярни методи за работа с вградените инструменти за сортиране и филтриране в Excel.

Функциите SORT и FILTER – динамични взаимодействия

Какви са нововъведенията, които внесоха функциите SORT и FILTER в Office 365? Как се промени моделът на работа, за да се постигне динамика при обработката на данни.

Задачи от практиката

По традиция, чрез практически задачи, ще изследваме, анализираме и сравняваме възможностите между функции и инструменти, за да открием предимствата и смекчим неудобствата им при сортиране и филтриране на данни.

Какво получавате?

Неограничен и безплатен достъп до семинара

Запис от събитието ( ~ 2 часа)

Примерите от семинара

PDF със записки

Видео запис от семинар

MS Excel двубой: Сортиране и филтриране на данни - с инструменти или с функции?

Excel Sort & Filter Семинар

СТАНДАРТНА ЦЕНА

0,00лв.

  • 2 часа
  • Видеозапис от събитието
  • Всички примери и материали
  • Неограничен достъп

Водещ

Sabina-Vasileva

Събина Василева

Водещ на събитието ще бъде Събина Василева – опитен лектор и вдъхновяващ преподавател, способен да обяснява сложни въпроси на разбираем език.

Не пропускайте възможността да станете професионалисти в MS Excel