Linux| Въпроси и отговори (видео)

Автор: Дикран Хачикян

От години организираме обучния за Linux на различно нива, разнообразна проблематика и насока. Често получаваме въпроси от курсисти, записващи се на курс или завършили обучението. Интересни казуси, които сами по себе си не могат да бъдат тема на обучение, но може да са полезни за Linux общността в България. За това организирахме една среща, в която публиката свободно да поставя въпроси и заедно да достигаме до решение. Вижте:

Linux| Въпроси и отговори видео

Семинарът се състоя на 9 семптември, събота и въпреки почивния ден, се включиха доста зрители. Благодарим на всички, които се включиха за интереса. Надяваме се да сме били полезни.

Можете да гледате пълния запис на семинара тук:

Очаквайте скоро списък с timestamp на всички въпроси във видеото.

6:00 Как да си инсталирам дистрибуция от флашка или друго подобно устройство. Bootable usb drive (Disk Dump)

20:24 Как мога да създам потребител в Linux, какви права могат да му бъдат зададени, как се контролира достъпа.

27:00 Kак мога да обновя версията на Linux в следваща версия без да загубя инслации и информация (linux mint 18.1 към 18.2)

29:58 Как да възстановим админ права при невъзможност да влезем или при тежък проблем- грешка в конфигурационен файл и др.

© Copyright 2019 DeviseExpert Всички права запазени
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram